Bătrân spulberat de o maşină. Şoferul şi proprietarul maşinii erau aproape în comă alcoolică. Niciunul nu a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul de 74 de ani se deplasa pe carosabil şi nu a fost observat de şofer, care avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Proprietarul maşinii, şi el beat, îi dăduse maşina să o conducă, deşi ştia că amândoi consumaseră alcool.

Poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au reţinut doi bărbaţi, ambii în vârstă de 23 de ani, din municipiul Bârlad, respectiv comuna Iveşti, judeţul Vaslui, care au fost implicaţi într-un eveniment rutier, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din municipiul Bârlad, a decedat.

Pe 19 iunie, Poliţia municipiului Bârlad a fost sesizată prin numărul de urgenţă 112 cu privire la producerea pe strada Al. I. Cuza, din municipiul Bârlad, a unui eveniment rutier, în urma căruia un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost vătămat. Ulterior, acesta a fost declarat decedat de către cadrele medicale sosite la faţa locului.

„Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că un autoturism, înmatriculat în judeţul Vaslui, condus de către bărbatul de 23 de ani, din municipiul Bârlad, ar fi acroşat persoana vătămată ce se deplasa pe partea carosabilă, împingând un cărucior”, au stabilit reprezentanţii IPJ Vaslui.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost ulterior condus la Spitalul municipal Bârlad în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În autoturism se afla şi proprietarul acestuia, un bărbat tot de 23 de ani, din comuna Iveşti. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat, în cazul acestuia, o valoare de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 20 iunie, poliţiştii bârlădeni l-au reţinut pe conducătorul auto, pe o perioadă de 24 ore, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şi proprietarul autoturismului a fost reţinut pentru că a încredinţat un vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ar fi ştiut că se află sub influenţa alcoolului. 

Miercuri, 21 iunie 2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad l-a plasat pe bărbatul din Iveşti sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Aceeaşi măsură a fost luată ulterior de Judecătoria Bârlad şi faţă de conducătorul auto.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Poliţişti bătuţi de mulţime pentru că i-au cerut unui bărbat să poarte mască de protecţie. Ce pedepse au primit agresorii

Ultraj demontat de instanţă. Judecătoria Făurei consideră că un brăilean a fost provocat să devină violent cu poliţiştii