Turnu Severin: Jandarm trecut în rezervă pentru acte de indisciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm din Mehedinţi a fost trecut în rezervă. Decizia aparţine Consiliului de judecată constituit la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Mehedinţi care l-a găsit, pe subofiţer, vinovat de mai multe acte de indisciplină în timpul serviciului.  

În timp ce executa serviciul de pază şi protecţie la Judecătoria oraşului Vînju Mare, plutonierul Gheorghe Rotaru a fost implicat, la mijlocul lunii trecute, într-o altercaţie verbală cu agentul de pază de la Spitalul orăşenesc din localitate.

Cearta dintre cei doi, care ar fi trebuit să vegheze la liniştea celor două instituţii, a fost urmată de aruncări cu obiecte contondente (pietre), rezultând spargerea firmei luminoase de la Spitalul Vînju Mare.

„În urma verificărilor efectuate la faţa locului, de comisia formată în acest sens, s-a constatat că în momentul producerii evenimentului, subofiţerul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care a fost trimis în faţa Consiliului de Judecată.

Subofiţerul a fost găsit vinovat de nerespectarea atribuţiilor funcţionale, încălcarea codului de etică şi deontologie al poliţistului şi prevederilor statutului cadrelor militare, iar consiliul de judecată a hotarât  măsura trecerii în rezervă”
, a precizat cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi. 
 
Într-un comunicat de presă emis ieri, se subliniază faptul că “echipa managerială a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi nu a tolerat şi nu tolerează acte de indisciplină la nivelul lucrătorilor instituţiei, împotriva celor care încalcă prevederile actelor normative în vigoare, vor fi aplicate cu fermitate măsurile legale ce se impun”.