Top 5 alimente cu efect afrodisiac garantat. De ce este ardeiul iute pe primul loc al clasamentului, în dauna ţelinei
0Încă din Antichitate, unele alimente au fost folosite pentru efectul lor afrodisiac. De asemenea, multe dintre ele pot înlătura anumite inhibiţii psihice prin starea de bine pe care o produce ingerarea lor.
Iată care sunt cele mai importante alimente afrodisiace pe care trebuie să le consumi împreună cu el, recomandate de Valentina Iordan, autoarea cărţii „Găteşte pentru dragostea ta. Reţete afrodiziace”:
1. Ardeiul iute – nu îţi dă doar foc gurii atunci când îl mănânci, dar îţi aprinde şi dorinţele sexuale. Datorită substanţelor active conţinute, intensifică circulaţia sângelui, inclusiv în zonele erogene, acestea devenind mai sensibile.
2. Ciocolata – s-ar părea că anumite substanţe conţinute de ciocolată (teobromina, serotonina, magneziul, ş.a.) pun în mişcare anumiţi neurotransmiţători, efectul fiind obţinerea unei stări generale de bine, urmată de apariţia impulsurilor sexuale.
FOTO sanatate.bzi.ro
3. Stridiile – au fost considerate încă din vechime ca un afrodisiac foarte eficient. Această însuşire le este dată de faptul că stridiile au un conţinut ridicat de zinc. Alimentele care au în compoziţia lor acest element acţionează asupra libidoului, atât la femei, cât şi la bărbaţi.
4. Şofranul – este considerat un excelent afrodisiac, mai ales pentru femei. Acţionează asupra uterului, uşurând contracţiile, precum şi asupra mucoasei vaginale, ajutând la lubrefierea acesteia. De asemenea, s-ar părea că şofranul combate frigiditatea.
5. Ţelina – este un aliment ce ajută la echilibrarea funcţiilor sexuale datorită conţinutului ridicat de vitamina E. Are foarte bune proprietăţi afrodisiace, acţionând atât asupra potenţei fizice, cât şi a celei psihice (diminuate cel mai adesea de stres).