Jandarmii din Franţa, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bosnia Herţegovina, Albania, Madagascar, Iordania şi Mali şi-au vizitat colegii din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaspeţii au ajuns şi la Porţile de Fier I

Pentru prima oară, jandarmi din Franţa, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bosnia Herţegovina, Albania, Madagascar, Iordania şi Mali s-au aflat în vizită, zilele trecute, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Li s-au  prezentat spatiile de lucru, tehnica şi echipamentele de specialitate, atribuţiile, misiunile şi particularităţile structurii mehedinţene.

Vizita de lucru a continuat apoi la sediul Detaşamentului 4 Jandarmi Porţile de Fier I, cu prezentarea Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I, obiectiv aflat în responsabilitatea Jandarmeriei Mehedinţi.

“În cadrul vizitei, a fost subliniată cooperarea multilaterală în cadrul FIEP, în urma căreia se crează o relaţie solidă de încredere şi sprijin reciproc între instituţiile de  poliţie cu statut militar”, a precizat cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi. 

Cursul Internaţional se adresează ofiţerilor aparţinând forţelor de securitate internă din ţările europene, în scopul de a asigura pregătirea de stat major, axată pe specificul activităţilor în mediul multinaţional, cunoaşterea forţelor de securitate europene, precum şi aspectele pregătirii în domeniul ordinii publice.