Accident cu patru victime la intersecţia străzilor Chişinău cu Decebal din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autoturismul Opel Astra a fost răsturnat cu roţile în sus

O fetiţă de un an şi şapte luni şi alte trei persoane adulte au ajuns astăzi la spital, după ce maşina în care se aflau a fost pur şi simplu răsturnată pe o stradă din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Accidentul s-a produs la orele prânzului la intersecţia străzilor Chişinău cu Decebal. Toate cele patru victime se afla într-un autoturism Opel Astra, care circula regulamentar pe strada Chişinău îndreptându-se spre bulevardul Carol. La intersecţia cu strada Decebal, autoturismul a fost lovit în plin de o Skoda Octavia, a cărei şoferiţă ar fi trebuit să acorde prioritate având „Stop". Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul Opel Astra a fost răsturnat cu roţile în sus.

Locatarii blocului de pe strada Decebal au tras o sperietură zdravănă atunci când au auzit zgomotul puternic. „Auzi zdruncinătura mare. Toate femeile la volan, asta este, ele se uită după draci pe pereţi în loc să fie atente la volan. Putea să omoare copilul ăla mic. Veni lumea grămadă şi îi scoase de jos. Mai avea un pic şi intra în casă peste mine", a spus o locatară din bloc.

Poliţiştii spun că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. „În data de 2.10.2012, la intersecţia străzilor Chişinău cu str. Decebal a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, accidentul producându-se pe fondul neacordării priorităţii de trecere. Pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor, cât şi a vinovăţiei se continuă cercetările", a declarat agent şef Nicolae Rădulescu Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

Cele patru victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Mehedinţi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Am adus la spital patru victime dintre care o fetiţă de un an şi şapte luni cu traumatism cranian şi toracic şi de membre, accidentul producându-se prin rostogolire. Mama fetiţei a suferit un traumatism de membru superior stâng, o altă o pacientă, de 26 de ani, a suferit un traumatism cranian, cu traumatism de hemitorace drept, traumatism de membre şi o persoană de 59 de ani cu traumatism cranian şi traumatisme multiple la membre, nu neapărat fracturi, dar cu escoriaţii, cu plăgi la nivelul frunţii, plăgi sângerânde. Li s-a făcut toaletă locală cu administrare de medicaţie, cu imobilizare. Au fost transportate în condiţiile cele mai bune la spital", a declarat medicul Amina Nicolicea de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.