Storceacul din Delta Dunării, desemnat Reţetă Naţională. Cum se prepară gustoasa ciorbă de peşte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Storceacul, o gustoasă ciorbă de peşte din Delta Dunării, făcut de tulceanul Eduard Acsente a fost desemnată „Reţetă naţională“ la concursul gastronomic „Alege Reţeta Naţională“ realizat de celebrul bucătar Horia Vârlan, la postul Prima TV.

Storceacul este o ciorbă de peşte extrem de gustoasă, un preparat specific Deltei Dunării, iar cel care l-a ridicat la rang de Reţetă Naţională este Eduard Acsente, un tulcean născut în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. 

„Storceacul lui Eduard Acsente a câştigat titlul de Reţetă Naţională în ultima ediţie cu concurenţi din acest sezon Alege Reţeta Naţională! Felicitările noastre, Edy, pentru autenticitatea ta, a reţetelor alese, dar şi pentru alegerea locaţiei în care ne-ai gătit“, a anunţat Horia Vârlan.

Acsente este ucrainean de origine şi trăieşte în comuna Lumina din judeţul Constanţa. Fiind om al locului, organizează excursii în deltă şi îşi desfată turiştii cu ce are Dobrogea deltaică mai bun.

„Am făcut şi asta. Am transformat storceacul nostru în Reţetă Naţională. Suntem acum, datorită storceacului, pe panta ascendentă a turismului românesc gastronomic şi tradiţional în acelaşi timp. Acum, doar trebuie să muncim mai mult ca să fim mândri de moştenirea noastră şi să ducem mai departe obiceiurile noastre.

Mulţumesc din suflet familiei, care crede în mine şi mă susţine necondiţionat, prietenilor care m-au ajutat, echipei Alege Reţeta Naţională şi nu în ultimul rând Deltei Dunării care mă acceptă mereu aşa cum sunt. Tot aici trebuie sa amintesc şi de locul în care m-am născut: Sfântu Gheorghe - cel mai frumos loc din lume.

Promit să fac din ce în ce mai multe pentru a promova colţul acesta de rai, care se numeşte Delta Dunării şi Dobrogea. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“, a promis Eduard. 

Pe aceeaşi temă: 

Reţeta storceagului de nisetru, „furată“ de la bătrânii pescari din Delta Dunării 

Cum se pregăteşte apetisantul storceac cu chefal. Cele două variante în care putem găti preparatul

Mai multe pentru tine:
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Europa preia conducerea: bilanțul primei zile la Laver Cup 2025 și ce urmează în ziua 2. Se anunță dueluri puternice
Producții record de cereale și rapiță. Ministrul Agriculturii: „Rezultatul sprijinului corect acordat fermierilor”