Incendiu suspect la o primărie din Delta Dunării: A luat foc casieria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Maliuc (foto: obiectiv.ro)

S-a întâmplat joi dimineaţă, în localitatea Maliuc din Delta Dunării. În jurul orei 5.00, casieria primăriei a luat foc. Incendiul spontan a fost stins în mai puţin de jumătate de oră, spun reprezentanţii primăriei Maliuc.

UPDATE 11.40: O echipă de cercetare a plecat deja la faţa locului pentru a afla care au fost circumstanţele în care s-a petrecut incendiul. „Am primit o solicitare din partea Poliţiei. Un reprezentant al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a plecat la faţa locului, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor abilitare, pentru a stabili toate circumstanţele incendiului“, a precizat Angela Tulceanu, din cadrul ISU Delta Tulcea. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Condrea, a  declarat că la faţa locului a plecat un echipaj de poliţişti de la Secţia Rurală 1.

Primarul localităţii, Aurel Sevastian, ne spune cum s-a întâmplat totul: azi dimineaţă, în jurul orei 5.00, cei care lucrau la un ponton din dreptul primăriei au auzit o bubuitură puternică. S-au dus repede în primărie şi, cu ajutorul voluntarilor, au reuşit să stingă flăcările în mai puţin de 30 de minute. Focul a cuprins casieria primăriei Maliuc (situată chiar pe malul Dunării).
Nu se ştie la momentul de faţă nici care a fost cauza incendiului, nici ce pagube au produs flăcările.
La momentul de faţă reprezentaţii primăriei aşteaptă ca de la Tulcea să vină un echipaj care să stabilească exact ce s-a întâmplat în sediul primăriei.
În sat se aude, însă, că incendiul ar putea avea legătură cu un control al celor de la Curtea de Conturi.