Grigore Baboianu a demisionat de la șefia Administrației Biosferei Delta Dunării. Viorica Bîscă, prima femeie guvernator!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Borbely i-a dat în septembrie un ultimatum

În cursul zilei de mâine ministrul Laszlo Borbely va semna ordinul de numire în funcție a primului guvernator femeie din istoria ARBDD: Viorica Bîscă este acum director al Agenției pentru Protecția Mediului din Tulcea.

Grigore Baboianu și-a dat demisia în cursul acestei săptămâni. În 2011, la vizita la Tulcea, ministrul Mediului i-a dat un ultimatum lui Baboianu: „Nu este posibil ca într-un an să se confişte doar două kilograme de icre. Vreau o activitate mai susţinută“, spunea în septembrie anul trecut Laszlo Borbely, referindu-se la fostul guvernator al Deltei Dunării, Grigore Baboianu.

Grigore Baboianu: „Demisia a fost alegerea mea. Am făcut ce este mai bine pentru mine şi pentru instituţie“


Deşi a spus că nu a venit la Tulcea pentru a decide soarta guvernatorului, ministrul a sugerat că activitatea acestuia lasă de dorit şi că aşteaptă rezultate mai bune în scurt timp.

Viorica Bîscă, prima femeie guvernator: „Ştiam de propunere, nu ştiam că numirea va fi făcută mâine“


„Nu am venit aici să îl demit pe guvernatorul Grigore Baboianu, dar acesta are un termen de o lună să mişte lucrurile“, a declarat Borbely.
Ministrul a confirmat pentru „Adevărul“ că noul guvernator va fi Viorica Bîscă.

Deputatul democrat-liberal Mihai Stroe: „Nu cred că schimbarea lui Baboianu este oportună“

Scandal cu iz politic
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea, care sunt totodată şi liderii PDL Tulcea, colegi de partid cu Baboianu, sunt nemulţumiţi de faptul că prin noua lege a Rezervaţiei au fost excluşi de la împărţirea veniturilor din taxele percepute pentru diverse activităţi economice desfăşurate pe teritoriul Deltei- agricultură şi piscicultură. În anii anteriori Consiliul Judeţean a încasat aproximativ zece milioane de euro la buget din aceste taxe, însă prin noua lege a Rezervaţiei banii din taxe vor ajunge direct în bugetele consiliilor locale din zona deltei, fără să mai treacă prin Consiliul Judeţean, care de cele mai multe ori îi împărţea pe criterii politice.