Cunoscut om de afaceri tulcean, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzat de evaziune fiscală

Procurorii tulceni de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea l-au trimis în judecată pe Cristian Alexandru Iliev pentru două infracţiuni prevăzute de legea societăţilor comerciale şi pentru o infracţiune de evaziune fiscală.

După cum spun procurorii, Cristian Alexandru Iliev, în calitate de director general şi administrator unic al unei societăţi comerciale, la momentul desfăşurării unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor din iunie 2009, a prezentat acţionarilor raportul de gestiune privind rezultatele financiar contabile pe anul 2008, bilanţul prescurtat pe anul 2008 şi nota explicativă privind întocmirea situaţiilor financiare anuale simplificate, fără însă ca acestea să conţină date referitoare şi la vânzarea imobilului „magazin + cofetărie (cu o suprafaţă de 141 mp.)  + terasă (de 110 mp.)“, ce a avut loc în luna iulie 2008 şi nici încasarea sumelor rezultate din valorificarea acestui bun, faptă comisă cu rea-credinţă, în vederea ascunderii situaţiei reale a condiţiilor economice a societăţii. 
„Cristian Alexandru Iliev a procedat de această manieră, deoarece a dorit să ascundă că s-a folosit în interes personal de bunul societăţii, actele de cercetare stabilind că a urmărit ca imobilul să iasă din patrimoniul societăţii pe care o administra şi să intre în patrimoniul unei alte societăţi comerciale, pe care a favorizat-o, societate cumpărătoare care era administrată de vărul soţiei sale  şi în care avea interes direct“, spune procuror Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Totodată, mai spun procurorii, s-a mai stabilit că inculpatul Iliev a omis, cu ştiinţă, să înregistreze în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administra operaţiunile de vânzare, în anul 2008 a imobilului „magazin + cofetărie + terasă“ şi de încasare a sumei de 140.000 euro, ca preţ al vânzării, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare şi elementelor patrimoniale ce se reflectă în bilanţul contabil, faptă prin care s-a cauzat bugetului consolidat de stat un prejudiciu de 75.697,47 lei.
Contactat telefonic, omul de afaceri a spus că nu ştia nimic despre faptul că ar fi fost trimis în judecată. „Ştiam că acest caz este în cercetare, nu ştiam că există deja o soluţie de trimitere în judecată. Aflu acum, ceea ce nu mi se pare normal. Voi discuta cu avocaţii mei şi voi face cât de curând o declaraţie pe acest caz“, spune omul de afaceri tulcean.
Vom reveni!