VIDEO Momentul în care Laura Bretan a descoperit talentul uriaş pe care îl are: „Era în decembrie 2013 când repeta cântecul ‹‹O noapte preasfinţită››”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Bretan este câştigătoarea ultimei ediţii Românii au talent FOTO Adevărul

Câştigătoarea ultimei ediţii a show-ului „Românii au talent” este o fată de 13 ani stabilită alături de familie în America. Laura Bretan a impresionat prin vocea unică pe care o are la o vârstă atât de fragedă. Laura nu a impresionat, însă, doar în România, talentul ei fiind apreciat şi în America. „Adevărul” a vorbit cu fosta dirijoare de la corul de copii a Laurei Bretan, o altă româncă stabilită în America.

Pasionată încă de mică de muzică, Laura Bretan a cântat de la vârste fragede în biserică, acolo unde a ajuns să cânte şi în faţa a 4.000 e oameni. Tot la biserică, Laura Bretan a fost membră a corului de copii, unde i-a fost dirijoare Naomi Ioniţă, o altă româncă stabilită în America. Naomi a relatat pentru „Adevărul” câteva momente interesante din viaţa Laurei Bretan, dezvăluind momentul în care câştigătoarea de la Românii au talent a descoperit că are voce de operă.

„Încă de la 7 ani, Laura cânta prin casă cântelecele din desenele animate Disney, precum Frumoasa Adormită. A început cursurile de pian înca de mică, instructor fiindu-i Andrei Fedur, dirijor de cor din Biserica Penticostala Betania, Chicago. Andrei i-a predat pian, însa nu i-a fost profesor de voce. În Decembrie 2013, în timp ce repeta cântarea ‹‹O Noapte Preasfinţită››, a descoperit că are voce ‹‹de operă››. A ales acest cântec care în mod normal era într-un registru prea ridicat pentru ea, dar Laura a insistat să îl incerce. Când a început să cânte pe  ‹‹falsetto››, mama Laurei şi-a dat seama că fetiţa ei este dăruita cu o voce de operă”, a povestit fosta dirijoare a Laurei Bretan.  

Câteva luni mai târziu, Laura a cunoscut un cântăreţ de operă din Cluj care i-a devenit profesor pentru o perioadă de câteva luni. În acelaşi an a caştigat şi compeiţia Top Dog în oraşul New York. „În anul următor a revenit în NY unde a cântat în cadrul altei competiţii Disney. Acolo a cunoscut-o pe Simona Miculescu, fosta ambasadoare a României la ONU şi în prezent Reprezentata Secretarului General ONU în Belgrad. Domna Miculescu a remarcat-o pe Laura în competiţie şi a pus-o în legătură cu soprana de origine română Virginia Zeani, una dintre cele mai faimoase soprane din prezent care locuieşte în Florida”, a mai povestit Naomi Ioniţă.

Fosta dirijoare a Laurei Bretan a mai declarat că în iulie 2015 Laura a intrat în legătură cu  Nicoleta Roman, o altă soprană care în prezent concertează cu Orchestra Simfonică din Chicago. „Aceasta i-a trimis aplicaţia la concursul Românii au talent”, a mai spus Naomi, potrivit căreia  în decursul ultimilor ani, Laura  a intonat imnul naţional al Americii în cadrul unor evenimente sportive naţionale, pentru meciurile Chicago Bulls si White Sox, dar şi în cadrul multor concursuri vocale precum Chicago Music Awards.