UPDATE Protestul din faţa Prefecturii Timiş s-a încheiat. Un nou protest, anunţat pentru ora 18.00 în Piaţa Operei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii se întâlnesc astăzi în faţa Palatului Administrativ FOTO Ştefan Both

Mitingul de la Timişoara este anunţat pe Facebook şi va începe la ora 12.00. Locul de întâlnire este în faţa Palatului Administrativ.

UPDATE: Protestatarii adunaţi în faţa Prefecturii Timiş, în mare parte corporatişti aflaţi în pauza de masă, s-au întors la lucru. Un nou protest este anunţat miercuri seara, de la ora 18.00 în Piaţa Operei din Timişoara. 

UPDATE: Protestatarii au cerut să stea de vorbă cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, însă nu au primit niciun răspuns. Mai multe persoane au intrat la discuţii cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Mircea Băcală. 

UPDATE: Aproximativ 1.000 de persoane protestează în faţa Prefecturii Timiş. „Vânătorul de hoţi”, Cristian Brâncovan, transmite live. 



UPDATE: Unul dintre liderii grupului de manifestanţi de la Prefectura Timiş a anunţat că protestele vor continua în această seară în Piaţa Operei. „Nu trebuie să cedăm. Va fi o zi lungă”, a spus unul dintre liderii protestului. 

UPDATE: Aproximativ 150 de persoane s-au adunat miercuri la prânz în faţa Prefecturii Timiş pentru a protesta faţă de deciziile privind modificarea legii penale luate marţi seara de Guvernul Grindeanu 
 
La mitingul de la miezul nopţii, care a adunat peste 2.000 de timişoreni în Piaţa Victoriei, s-a anunţat că următoarea întâlnire va fi astăzi, la ora 12, în faţa Prefecturii.

Organizatorii au lăsat un mesaj şi pe Facebook:

“Marţi noaptea, puterea politică a declanşat un război total împotriva altei puteri din statul român, puterea independentă a Justiţiei. Nu mai încape vorbă de dosarele penalilor corupţi, de tot felul de detalii. Ce s-a întâmplat este o declaraţie de război, făcută nu numai Justiţiei ci şi cetăţenilor români care au înţeles să se opună acestui act discreţionar, totalitar, care vine din bezna comunistă de dinainte de '89! Este noi (cei cinstiţi) contra ei (hoţii corupţi). Am încercat dialogul dai ei au dovedit că nu există dialog, nu există cale de mijloc! Vom ieşi în stradă şi vom decide! Ne vom apăra statul de drept până la capăt!”, au anunţat organizatorii evenimentului. 


Citeşte şi:

Timişorenii cer demisia Guvernului Grindeanu. Aproximativ 2.000 de persoane sunt deja în Piaţa Victoriei LIVE