Traian Băsescu şi-a publicat intenţionat numărul de telefon: „Dacă era o greşeală îl retrăgeam imediat. A fost deliberat. E o nebunie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a declarat că şi-a publicat deliberat numărul de telefon FOTO Arhivă

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a înscris vineri în Partidul Mişcarea Populară. Imediat după ce a făcut acest gest, Băsescu şi-a prezentat adeziunea, din care reiese şi numărul său de telefon.

„Adevărul” a vrut să verifice dacă numărul de telefon este real şi dacă la apel răspunde chiar Traian Băsescu. După câteva apeluri eşuate, la care a răspuns mesageria vocală, cel mai probabil pentru că persoana apelată era angajată într-o altă convorbire, telefonul fostului preşedinte a sunat, răspunzând chiar Traian Băsescu. Acesta a recunoscut că şi-a făcut public numărul de telefon intenţionat. „Dacă era o greşeală, îl retrăgeam imediat. A fost deliberat”, a declarat Traian Băsesc.

Fostul preşedinte a acceptat şi propunerea unui interviu telefonic, dar în cursul săptămânii viitoare pentru că „azi-mâine e nebunie”. „Plecând de la premiza că astăzi deliberat am pus numărul de telefon pe Facebook, vă daţi seama că e o nebunie, vă daţi seama că ar fi imposibil să facem astăzi, mâine ceva”, a spus fostul preşedinte.

Imediat după înscrierea în PMP, Traian Băsescu a declarat că s-a întors în politică pentru a-şi apăra cele două mandate. „Nu am crezut că după ce îmi termin mandatul de preşedinte mă voi mai înscrie în vreun partid. Viaţa mă obligă însă să o fac. Am şi câteva motive. Primul şi cel mai important al revenirii mele este legat de ceea ce se întâmplă începând cu data de 22 decembrie 2014. O campanie furibundă de denigrare a celor două mandate, negare a transformărilor prin care a trecut ţara în aceşti 10 ani şi efortul uriaş pe care îl depun trusturi mass-media, dar şi insitituţii ale statului pentru discriminarea mea personală. Singura soluţie pe care o am este să revin în viaţa politică, să mă apăr în faţa valului de denigrare”,a fost una din declaraţiile lui Traian Băsescu după înscrierea în PMP.