Singurul spital privat din Timişoara investeşte în aparatură performantă, în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratoarele de fertilizare in vitro sunt folosite doar pentru experimente

Cel mai mare spital privat din Vestul ţării, specializat în obsetretică şi ginecologie a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie, unic, în ţară prin care se pot depista tulburări produse de virusul HPV, dar şi pentru controlul preventiv.

Spitalul Athena din Timişoara organizează în aceste zile un training de colposcopie, pentru a prezenta medicilor colaboratori ai spitalului aparatul DySIS. Aparatul DySIS este unic în România şi oferă semnale bogate în informaţii, cu ajutorul lui putându-se detecta şi radiografia modificările structurale şi funcţionale, care au loc în celulele epiteliale anormale în timpul progresului bolii. Prin folosirea acestui aparat, ginecologii pot ţine o evidenţă completă a procedurilor de examinare (de exemplu, imagini statice, clipuri video biopsie etc.), iar toate informaţiile sunt stocate în unitatea de calcul integrat, care permite revizuirea mai uşoară în cazul unei vizite.
Cursul va fi realizat de echipa Forth Photonics în colaborare cu dr. Oprea Olimpia Maria şi  dr. Viorica Karadja şi are scopul de a prezenta participanţilor modul de funcţionare al colposcopului.
Colposcopia este o metodă de investigaţie nedureroasă, care oferă în schimb posibilitatea unui diagnostic de mare precizie. Investigaţiile sunt efectuate de medici cu experienţă, utilizând o aparatură de ultimă generaţie (aparatul DySIS). Aceasta este folosită, în special, în cazurile patologice de test PAP, atunci când sunt depistate tulburări produse de virusul HPV, dar şi pentru controlul preventiv.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort