Reacţii extremiste la acţiunea Interpolului asupra palatelor ţigăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Noii Dreaptă din Timişoara au emis un comunicat în legătură cu acţiunea anchetatorilor străini la Timişoara. Noua Dreaptă a organizat în ultimii ani mai multe marşuri de protest împotriva mafiei imobiliare din oraşul de pe Bega.

În ultimele două decenii, clanurile mafiei imobiliare au pus stăpânire pe o bună parte a centrului civic din oraş. Prin teroare, şantaj şi coruperea unor reprezentanţi ai autorităţilor publice, mafia condusă de clanuri ţigăneşti a acaparat mare parte din imobilele din centrul Timişoarei. După acapararea clădirilor, prin metode care uneori au sfidat absurdul (mulţi dintre ţigani s-au declarat urmaşi ai şvabilor bănăţeni care au plecat în epoca ceauşistă), a urmat teroarea stradală, Poliţia şi Jandarmeria arătându-se deseori neputincioase faţă de „civilizaţia” acestor clanuri, civilizaţie tradusă prin nunţi zgomotoase în mijlocul străzii, violenţe faţă de reprezentanţii mass-media şi ameninţări faţă de vecinii români care, speriaţi, sunt nevoiţi să vândă casele pe nimic acestor infractori.
 
Joi, Poliţia a făcut uz de forţă pentru a percheziţiona câteva palate ţigăneşti din Timişoara. Noua Dreaptă salută acesta intervenţie, chiar daca la originea acestor controale nu stă, din păcate, dorinţa autorităţilor române de a elimina mafia imobiliară din Timişoara şi din alte oraşe mari ale ţării, ci o sesizare formulata de Fiscul German, care reclamă că ţiganii timişoreni ar fi păgubit statul german cu aproape 2 milioane de euro”, spune Bogdan Popa, liderul Noii Drepte Timișoara.
 

Marșul Noii Drepte împotriva clanurilor țigănești „Timișoara trebuie să uite de toleranţă” GALERIE FOTO