Ramona, artista care face mărțișoare din pasiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Oaida face martisoare din pasiune

Are 22 de ani și este absolventă a Liceului de Arte. Deși este studentă, Ramona face mărțișoare, din pasiune. După ce a făcut cercei și alte obiecte decorative, tânăra spune că a vrut să dea un suflu artistic și mărțișoarelor.

Stă în piață de dimineață până seara, în frig, dar nu pentru bani. Ramona Oaida are 22 de ani și face mărțișoare din pasiune, pentru a le oferi timișorenilor ceva diferit, cu ocazia simbolului care vestește primăvara. Ea face mărțișoarele sută la sută manual și speră ca lumea să o aprecieze ca o artistă. Ideea i-a venit după ce a făcut cercei, mărgele decorative și alte obiecte de decorațiune. "Mi-a venit, pur și simplu, anul ăsta. M-am gândit să fac mărțișoare", mărturisește tânăra. Deși este studentă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, latura artistică și-a păstrat-o din liceul de arte plastice.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Nigel Kennedy, cel mai bine vândut violinist de muzica clasică din toate timpurile, va concerta la Timişoara

Chinezăriile, înaintea artei

"Le fac pe un suport din lut, întins ca și dintr-un aluat, după care îi dau o formă, pe care o aleg cum vreau. Folosesc culori acrilice, diferite geluri și pigmenți de culoare. Tehnica pe care am aplicat-o eu este cu o rășină specială, un lac care le dă luciul, un șervețel și un adeziv", a explicat aceasta.

Mărţişorul, între pasiune si afacere. Vezi oferta meşterilor populari din regiune!

Din păcate, nu toată lumea apreciază artiștii, spune Ramona. "De cele mai dese ori, lumea mă felicită pentru că le fac manual, îmi spun că apreciază arta, însă trec mai departe și cumpără din alte locuri, produse fabricate. Dar eu nu fac asta pentru bani. O fac din plăcere", a mărturisit tânăra.