PORTRET Alex Sangheli cunoaşte toate secretele cocteilurilor
0Timişoreanul are propriile reţete şi îşi iniţiază prietenii în tainele băuturilor de bar. În vârstă de 22 de ani, Alex Sangheli este genul de timişorean care nu renunţă niciodată la perfecţionare şi nu îi este frică de muncă. A început să lucreze de la 16 ani, când a fost convins de nişte amici să devină chelner câteva zile pe săptămână la nunţi şi botezuri.
„Am câştigat bani frumoşi în acea perioadă. Nu mi-a fost niciodată frică de muncă. Pasul de la ospătar la barman nu a fost atât de mare, el venind oarecum natural. Am furat meseria de la oamenii pe care i-am cunoscut pe parcursul vieţii”, recunoaşte Alex Sangheli. Vara care se apropie de final a fost cea mai aglomerată pentru tânăr, dar acesta a avut ocazia să mai lucreze la câteva reţele de cocteiluri, care sunt băuturile lui favorite.
„Din meseria de barman nu se face avere. Pur şi simplu e un job care îţi stimulează simţurile, te face mai responsabil şi mai aduce priză la fete”, declară barmanul timişorean.
Reţete proprii
Tânărul are deja propriile reţete, pe care în primă fază le testează pe prieteni. Tot amicii sunt cei care îi oferă sfaturi pentru îmbunătăţirea preparatelor. Cel mai nou produs marca Alex Sangheli este Tequila Orgasm, o băutură care abundă în tequila, frişcă lichidă şi whisky american. „Eu nu sunt adeptul băuturilor alcoolice, dar orice barman care se respectă trebuie să cunoască reţete şi în această zonă. Până acum nu am participat la concursuri între barmani întrucât cele organizate la noi în ţară se bazează în mare parte pe show. Eu, pe de altă parte, mă bazez pe tehnică şi calitate”, a mai spus Alex Sangheli. În medie, prepararea unui cocteil durează între trei şi cinci minute, dar aşteptarea merită.
Întrebări şi răspunsuri
Care au fost cele mai comandate produse în această vară?
Majoritatea clienţilor care ne-au trecut pragul au comandat tonice de tipul Green Apple şi Vodka Apple. Şi reţeta Light Tonic a avut mare succes, iar Tequila Orgasm a avut priză la cei aflaţi în căutare de adrenalină. Pe de altă parte, nici băuturile răcoritoare clasice nu au fost ocolite.
Cu ce te ocupi atunci când nu eşti în spatele barului?
Îmi îmbunătăţesc reţetele, joc fotbal cu prietenii, ascult muzică şi gătesc. Dacă îmi mai rămâne timp, mă plimb pe străzile oraşului pe care îl iubesc.
Profil:
Născut. 20.07.1988, Timişoara
Studii. Student
la Facultatea de Agronomie
Experienţă. Munceşte de la 16 ani
Familie.
Necăsătorit, fără copii