Pedeapsa primită de un bărbat care a încercat să cumpere un poliţist rutier cu celebrul „hai să facem să fie bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a programat astăzi un prim termen din apelul formulat într-un dosar de dare de mită în care un bărbat este acuzat că a a încercat „să facă să fie bine”.

Un membru al clanului Cârpaci a fost condamnat de Tribunalul Arad în primă instanţă la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Cârpaci este acuzat că a încercat să cumpere un poliţist din Şiria care l-a depistat conducând o maşină cu verificarea tehnică expirată.

Totul s-a întâmplat în vara acestui an când Cârpaci Ştefan conducea o maşină cu numere de Anglia prin Şiria. Poliţistul care l-a oprit pe Cârpaci pentru că a depăşit viteza a constatat că maşina are inspecţia tehnică periodică expirată, urmând să fie reţinut talonul de înmatriculare a maşinii.

Condus la postul de Poliţie, Cârpaci a încercat să îl cumpere pe poliţist. În denunţul său, poliţistul a arătat că bărbatul l-a abordat cu tupeu, folosind expresia consacrată deja: „Hai să facem să fie bine. Îţi dau 100 de euro”. În dosarul penal deschis în urma denunţului formulat de poliţist, Cârpaci a recunoscut tot, fiind condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.