Al doilea carnagiul din Ungaria are vinovat: tot un şofer de tir. Slovacul a adormit la volan GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei zile de la al doilea carnagiu produs pe şosele din Ungaria, în care un microbuz românesc a fost izbit de un tir slovac, autorităţile ungare au tras o primă concluzie privind modul în care s-a produs tragedia şi cine poartă vina pentru cei trei români care au murit.

„Atât martorii din microbuz, martorii oculari, dar şi şoferul tirului, au fost audiaţi. Martorii oculari susţin că tirul a pătruns pe contrasens, pe când şoferul de tir, rănit şi el în urma impactului, nu a putut oferi prea multe detalii. Primele verificări arată că el a aţipit la volan", a spus Andrea Belicza Beluzsar, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Pest.

Un nou carnagiu în Ungaria: trei români au murit, cinci persoane sunt rănite. Pasagerii dormeau în timpul impactului GALERIE FOTO UPDATE

Românii care au scăpat cu viaţă din accidentul din Ungaria nu mai vor să plece în Italia: "Mai bine mor de foame în ţară!"

EXCLUSIV Cei cinci supravieţuitori ai accidentului din Ungaria se întorc acasă. Află mărturii despre momentele de groază

În continuare, în Spitalul Municipal din Cegled sunt internaţi şoferul microbuzului românesc, precum şi unul dintre pasageri, în vârstă de 45 de ani. Medicii maghiari spun că starea de sănătate a celor doi români e mai bună, astfel că aceştia vor putea fi externaţi săptămâna aceasta.

Vezi aici o galerie foto de la cumplitul accident

Din cele nouă persoane care se aflau în microbuzul românesc, trei au murit, iar trei pasageri au fost deja transportaţi în ţară. „Pasagerii care nu au avut nevoie de spitalizare, trei la număr, au ajuns deja în ţară. Vom acorda asistenţă şi persoanelor care sunt internate în spital", a spus Maria Pop, consulul României în Ungaria.