Şomaj în scădere la Mureş odată cu încălzirea vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata şomajului în judeţul nostru este de 6,3 procente, în scădere faţă de începutul anului. Totuşi, comparativ cu rata pe ţară, situaţia şomajului în Mureş nu este tocmai roz.

În luna aprilie, România a avut mai puţin de 500 mii de şomeri înregistraţi, adică o rată a şomajului de 5,41%, în scădere faţă de luna martie. În momentul de faţă, în Mureş sunt înregistraţi aproximativ 15.700 de şomeri, dar numărul acesta va scădea în mod logic, odată cu reluarea muncilor sezoniere, atât în construcţii, cât şi în comerţ.

Cu alte cuvinte, încălzirea vremii a dus la o scădere a ratei şomajului cu mai mult de un procent, în 2011 (în ianuarie, se înregistra un procentaj de 7,6%). Dacă în lunile precedente, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă „oferea” maxim 150 de joburi lunar, numărul acesta a crescut, astfel că mureşenii fără un loc de muncă pot alege din 202 de joburi disponibile, în diverse domenii. Totuşi, cele mai multe sunt pentru mureşeni necalificaţi sau fără studii superioare, fapt ce explică, oarecum, emigrarea forţei de muncă „tinere”, cu diplomă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: