Ce poţi face după Paşte cu ouăle care îţi rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile de Paşte sunt prilej de bucurie, mai ales pentru copiii care adună ouă roşii. În multe locuri din ţară, ei se adună în faţa bisericii şi ciocnesc ouă împreună cu ceilalţi copii şi cu localnicii. Iar apoi fac schimb de ouă. După sărbători, gospodinele pot folosi ouăle rămase: fie în reţete dulci, fie în cele sărate. Până şi coaja ouălor poate folosi la ceva.

După ce trec sărbătorile, aproape nimeni nu vrea să se mai atingă de ouă. Nu doar farmecul ciocnirii ouălor a trecut, ci şi pofta.

Pasta din ouă fierte

Puteţi alege să faceţi o pastă de ouă, pe care o puteţi întinde pe pâine, la micul dejun sau pentru orice gustare a zilei. Pasta din ouă fierte tari este un aperitiv uşor si foarte la îndemână. Mai aveţi nevoie doar de puţină ceapă, piper, zeama de la o lămâie, o linguriţă de muştar şi una de unt.

“Cupcakes cu gălbenuşuri”

O altă idee a celor pasionaţi de gastronomie este la fel de interesantă şi de gustoasă. Puteţi prepara “Cupcakes cu gălbenuşuri”. Pentru această reţetă aveţi nevoie de 5 ouă fierte, 1 lingură unt, 1 lingură brandy/coniac, fulgi de ciocolată (opţional), 100 g zahăr (sau îndulcitor după gust), fructe proaspete sau din compot sau stafide. Se scot gălbenuşurile şi se pasează cu furculiţa. Se amestecă cu untul, brandy, fulgii de ciocolată şi zahărul. Compoziţia astfel obţinută se pune în forme de cupcakes, iar deasupra se aşază bucăţi de fructe sau stafide. Se lasă la frigider peste noapte. 

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitamine şi are efect antioxidant. Este bogat în minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente.

Coaja de ou – îngrăşământ natural pentru sol

Dacă aţi vopsit ouăle cu produse naturale din gospodorie, atunci puteţi să folosiţi după sărbători atât conţinutul lor, cât şi coaja. Cojile de ou sunt bogate în calciu şi alte minerale care vor ajuta solul să devină fertil. Acestea pot fi presărate deasupra stratului cu flori, iar în interiorul straturilor constituie un îngrăşământ natural.

Mai multe pentru tine:
Rectorul SNSPA avertizează că „luna de miere s-a încheiat” pentru puterea de la București: „Este cazul să ne punem centurile de siguranță. Nu vor fi zile ușoare”
Cutremur la Dinamo. Un nou nume a plecat din club: „Decât să mă cert cu Nicolescu, mai bine fiecare pe drumul lui!”
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
La șase luni de la naștere, Jennifer Lawrence a luat o decizie radicală: „Sânii mei...”
Adevărul despre „amantlâcul” Dianei Bart cu actorul Daniel Nuță! „Sunt divorțată de mai bine de jumătate de an!”
Alimentul de care Fuego nu se atinge: „Cel mai nociv pentru ființa umană”. Îi îndeamnă pe toți să-l evite
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”
Meghan Markle n-a mai așteptat și a dat vestea cea mare, atât de așteptată de fanii ei. Ducesa e în culmea fericirii
Păreri pro și contra despre Catedrala Mântuirii Neamului. Mihai Găinușă: „Bolnavii care nu plătesc CASS vor merge la Catedrală, nu la camera de gardă”. Ce spune Dan Negru?