Nemulţumirea faţă de judecător a lăsat un primar în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Pârvulescu, fostul edil al comunei Fărcăşeşti, prin intermediul avocaţilor săi, a cerut recuzarea completului de judecată, însă solicitarea a fost respinsă. Fostul primar a formulat ieri recurs împotriva acestei decizii.

Constantin Pârvulescu a solicitat recuzarea completului de judecată, întrucât la ultimul termen s-a considerat lipsit de apărare. Avocaţii săi de la Cluj nu au putut să ajungă la proces din cauza vremii, însă cu toate acestea judecătorul de caz a dispus audierea celor 16 martori, spre nemulţumirea inculpatului. Tocmai din acest motiv, acesta a cerut să fie judecat de alţi magistraţi, însă şi această solicitare i-a fost respinsă. „Respinge cererea de recuzare. Definitivă", au anunţat magistraţii Tribunalului Gorj.

Nu a fost singura veste proastă pentru fostul edil. „Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Pârvulescu Constantin. Cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare", au mai anunţat judecătorii. Pârvulescu a formulat ieri recurs împotriva acestei decizii.

Unul din cei patru apărători ai acestuia este Pantelimon Manta. „Evident, acesta susţine că este nevinovat. Problema care, după părerea mea, e destul de delicată şi care din păcate nu-şi găseşte rezolvarea în spiritul şi litera legii este faptul că se prelungeşte inadmisibil de mult arestul preventiv", a precizat Pantelimon Manta. Constantin Pârvulescu este acuzat că a luat mită de 350.000 de euro la atribuirea a 34 de contracte de achiziţie publică, în perioada 2000-2008. Acesta se află în arest preventiv de 11 luni.