Medicul care l-a condus pe Victor Piţurcă la sala de căsătorii a murit. A fost condamnat politic de comunişti şi era îndrăgostit de poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Vasile Brânzan s-a stins din viaţă

Cunoscutul medic cardiolog Vasile Brânzan s-a stins din viaţă sâmbătă, 4 iulie, la vârsta de 85 de ani. Acesta a suferit o condamnare politică şi a fost un apropiat al lui Victor Piţurcă în perioada în care a acesta a jucat la echipa Pandurii Târgu Jiu.

Vasile Brânzan a intrat la Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti.În anii studenţiei, el a participat la un miting anticomunist, motiv pentru care a suferit o condamnare la închisoare şi nu a mai putut să îşi continue studiile.„Am aproape o jumătate de secol de când practic meseria de doctor, am douaă specialităţi, în medicina generală şi în cardiologie. Am trecut prin momente neplăcute la sfârşitul studiilor. Am fost arestat şi condamnat politic deoarece am participat la o acţiune anticomunistă.  În 1956 a avut loc o revoluţie în Ungaria reprimată de trupele ruseşti. La Bucureşti au fost organizate mitinguri studenţeşti la care am participat şi eu. Pentru acest lucru am stat în închisoare un an de zile. Opt ani am avut voie să continui studiile“, a relatat medicul pentru ziarul Adevărul.

Primuil medic al echipei de fotbal Pandurii 

Vasile Brânzan a fost pasionat de fotbal şi a jucat la mai multe echipe: „Progresul “, „Confecţia“, echipa de fotbal a unei fabrici de textile din Târgu-Jiu, şi la „Sănătatea“, care era pe vremuri echipa de fotbal din cadrul spitalului judeţean.

Acesta a fost primul medic al echipei de fotbal Pandurii şi a avut o relaţie de prietenie cu Victor Piţurcă pe care la condus în faţa Ofiţerului Stării Civile: „Aproape 20 de ani am activat ca medic al echipei de fotbal Pandurii. Am avut o relaţie de prietenie extraordinară cu Victor Piţurcă care pe atunci era jucător. Eu l-am condus pe Piţurcă la primărie pentru a se căsători“, a mai spus medicul Brânzan.

De asemenea, acesta a fost pasionat şi de poezie, fiind autor a mai multor volume.