Mai multe posturi oferite la Bursa locurilor de muncă decât şomeri prezenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60 de persoane au fost încadrate pe loc, la Bursa generală a locurilor de muncă, care a avut loc, ieri, la Casa Sindicatelor din Târgu Jiu.

Sute de gorjeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă s-au întâlnit, ieri, faţă în faţă cu angajatorii la Bursala Generală a Locurilor de Muncă. Cei mai mulţi au plecat dezamăgiţi, iar alţii au fost încrezători, după ce au ajuns la o înţelegere cu patronii. 

Un gorjean de 44 de ani, din comuna Alimpeşti, şomer de aproape un an, a fost dezamăgit oferte de locuri de muncă şi ar fi preferat să meargă în judeţul vecin, Vâlcea: „Am venit aici pentru că sunt şomer din iunie anul trecut. Am căutat un loc de muncă şi nu am găsit. Aici nu sunt mulţumit de ce am găsit, pentru că sunt puţine locurile de muncă. Mai bine mergeam la Vâlcea, că aveau oferta de aproape o mie de locuri de muncă la Bursă. Sunt din Alimpeşti”. 

Alţii şi-au găsit un loc de muncăţ „Am găsit loc de muncă şi sunt fericit. Voi pleca la Arad, la fabrica de cablaje. Sunt mulţumit de oferta pe care am primit-o. Nu am familie, căci sunt divorţat, aşa că îmi va fi uşor departe de casă“, a spus un tânăr de 23 de ani.

600 de locuri de muncă disponibile şi aproape 440 de şomeri

La Bursa generală a Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au participat 56 de agenţi economici, care au oferit 594 de locuri de muncă. Dintre acestea, peste 80 au fost pentru persoanele cu studii superioare.

 „Numărul persoanelor participante la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de AJOFM Gorj a fost de 438, iar încadrate pe loc au fost 57 de persoane, alte 332 fiind selectate în vederea unui interviu sau a unei probe de lucru. Am discutat cu oamenii, au fost mulţumiţi, locurile de muncă au fost variate. Au participat persoane de toate vârstele şi au venit şi 12 deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu, care mai au maxim un an până la eliberare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.