Italianul infectat cu coronavirus s-a întâlnit cu oameni de afaceri din Gorj şi cu primari. Era interesat să înfiinţeze un fond de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Gorj s-au declanşat operaţiuni de identificarea şi izolare a persoanelor care au intrat în contact cu italianul bolnav cu coronavirus

O stare de panică s-a instalat în mai multe localităţi din judeţul Gorj, unde italianul Cesare Emenddatori (72 de ani) a stat timp de câteva zile. Acesta este căsătorit cu o gorjeancă din localitatea Bîlteni, dar femeia nu a venit cu el.

Italianul, susţine prefectul judeţului Dolj, a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane din judeţele Dolj şi Gorj. Cesare Emenddatori a ajuns în ţară pe data de 18 februarie şi a închiriat o maşină din Craiova cu care a venit la Bîlteni. Vasile Vlăduleanu, primarul localităţii Bîlteni, a spus că italianul a avut mai multe întâlniri cu diferite persoane, în special în Târgu Jiu, unde deţine o locuinţă: „A venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani. L-a lăsat la bunicii băiatului în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l deţine. A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit pe data de 22 februarie, dimineaţa, când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia”.

Cesare Emenddatori s-a mai întâlnit cu şi cu primarul localităţii Slivileşti, Sorin Bucurescu, Acesta a spus că italianul dorea să cumpere terenuri pentru a înfiinţa un fond de vânătoare. 

Primarul localităţii Bîlteni a precizat că gorjeana este căsătorită de 12 ani cu italianul, dar că femeia nu a venit cu acesta: „Soţia nu a venit. A rămas acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi  de 12 ani şi locuiesc în Italia“. Primarul Vasile Vlăduleanu susţine că italianul a avut un contact fizic cu o vecină cu care se înţelege bine, în momentul în care acesta a plecat spre Italia.

Locuinţele unde a stat italianul şi locurile unde acesta s-a deplasa, verificate 

Autorităţile din judeţul Gorj s-au deplasat marţi seara în localitatea Peşteana-Jiu, din comuna Bîlteni, pentru a lua măsuri. Oamenii s-au panicat, mai ales atunci când au auzit că trebuie să stea izolaţi în locuinţe 14 zile. 

Autorităţile s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili persoanele care au intrat în contact cu ialianul care a fost diagnosticat cu coronavirus. Au fost luate probe de la mai multe persoane şi au fost trimis la analize. 

De asemenea, şi locuinţa din Târgu Jiu a italianului a fost vizată de o verificare epidemiologică. Vecinii acestuia au stat de vorbă cu autorităţile. 

Un tânăr şi soţia lui s-au întâlnit cu italianul. Cei doi au venit la spital

Italianul a avut o serie de întâlniri de afaceri. Marţi seara, un tânăr din Târgu-Jiu şi soţia lui s-au prezentat la Spitalul din Târgu-Jiu, pentru că s-au întâlnit cu cetăţeanul italian. Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că cei doi sunt izolaţi: „Bărbatul este în Camera de Gardă, cu soţia acestuia. Sunt izolaţi la spital şi urmează să fie luată decizia dacă vor rămâne în spital sau să fie trimişi la domiciliu.