Directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, simpatizant al Mişcării Legionare şi al lui Corneliu Zelea Codreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, din Târgu Jiu este simpatizant al lui Coneliu Zelea Codreanul, cel care a înfiinţat Mişcarea Legionară.

Cel puţin asta reiese dintr-o postare de pe pagina de Facebook a acestuia, în care face apologia celui supranumit Căpitanul printr-o serie de citate laudative la adresa acestuia ale unor gânditori sau oameni politici români. 

Postarea a fost publicată pe data de 13 septembrie, atunci când s-au împlinit 120 de ani de la naşterea lui Corneliu Zelea Codreanu. La scurt timp, Valentin Chepeneag a şters-o, imediat după ce au început să apară o serie de reacţii în spaţiul public. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la cele întâmplate. 

Legiunea Arhanghelul Mihail, numită şi Mişcarea Legionară, a fost înfiinţată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu. Organizaţia acestuia a rămas în istorie ca una paramilitară teroristă de orientare naţionalistă-fascistă, creată după modelul organizaţiilor naziste SA şi SS. 

Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi a fost înfiinţat prin lege, dar acesta nu există decât pe hârtie. Valentin Chepeneag a fost numit interimar în funcţia de director pentru a încerca deschiderea muzeului. 

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin