Podurile cu probleme din Dâmboviţa, inspectate de ministrul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podurile cu probleme din Dâmboviţa, inspectate de ministrul Transporturilor

În cursul vizitei de lucru efectuate săptămâna trecută, în Dâmboviţa, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a ales să inspecteze mai multe poduri situate pe drumurile naţionale, care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

Primul a fost podul peste Ialomiţa, la ieşire dinspre Pucioasa spre Sinaia. Podul a fost afectat de viitură în 2014, iar ministrul a spus că nu poate avansa acum un termen pentru începerea lucrărilor, adăugând că întâi trebuie făcute lucrări pentru stabilizarea malului. 

Următorul pod inspectat a fost cel peste râul Bizdidel, de la intrarea în Pucioasa dinspre Târgovişte. Ministrul a declarat că va începe construcţia podului provizoriu pe 1 noiembrie. Podul va avea 3 ieşiri, 4 m lăţime şi 2 trotuare.  După ce va fi finalizată construcţia provizorie, se va opri traficul pe podul vechi şi va începe reabilitarea lui.

Podul de piatră de la Viisoara, de pe DN 72, a reprezentat o altă oprire pe traseul oficialului. Podul a fost afectat puternic în ultimii ani, iar ministrul a declarat că speră ca în octombrie să se înceapă lucrarile de punere în siguranţă a acestuia.