O fetiţă de 1 an şi 7 luni a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul patru al blocului în care locuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de un an şi şapte luni, din oraşul dâmboviţean Găeşti, a scăpat cu viaţă după ce, lăsată nesupravegheată de mama ei, a căzut pe geam de la etajul al patrulea al unui bloc. Micuţa a fost transportată la Spitalul Bagdasar Arseni din capitală pentru investigaţii amănunţite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, primele date ale anchetei arată că fetiţa s-a urcat pe o canapea dintr-o cameră a locuinţei, a ajuns la fereastra deschisă şi a căzut în gol de la peste 13 metri înălţime, pe iarba din faţa blocului.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a preluat-o pe fetiţă şi a transportat-o la spitalul din Găeşti.

"Fetiţa de un an şi şapte luni era cu mama sa de 33 de ani, care făcea curăţenie în apartament. La un moment dat, copilul s-a urcat pe o canapea şi a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul al patrulea al blocului. Fetiţa a fost preluată de ambulanţă şi transportată la Spitalul Orăşenesc din Găeşti, iar în cauză a fost începută cercetarea penală pentru vătămare corporală", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Micuţa s-a ales cu un hematom puternic la cap, dar, la prima vedere, se pare că nu are nicio fractură.

"Copilul respira. Avea decât un hematom cranio cerebral acut închis. Fetiţa reacţiona la stimuli, plângea. Noi am făcut tot ce a ţinut de noi. Am chemat salvarea de la Târgovişte şi am trimis-o la Bucureşti. Avea stare generală bună. La prima vedere nu avea fracturi. Mama ei ne-a povestit că a ieşit puţin din cameră, avea geamul deschis în dreptul unui colţar şi s-a urcat pe el şi de acolo a căzut", a declarat Elena Olaru, director Spitalul Găeşti.

În prezent, fetiţa este investigată la spitalul Bagdasar Arseni din capitală.