Nechibzuinţă. Un bărbat a murit electrocutat după ce a vrut să fure un cablu sub tensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămas fără serviciu şi pe vreme de criză, un bărbat de 57 de ani din localitatea dâmboviţeană Cobia, s-a gândit că ar putea scoate ceva bani dacă ar fura câţiva metri de cablu de cupru din reţeaua de electricitate.

Eugen Stanciu a luat un bomfaier şi s-a căţărat “cu grijă” pe stâlp numai că a atins din greşeală un fir de înaltă tensiune. Totul s-a întâmplat, ieri, în localitatea natală. ”Bărbatul a fost găsit căzut lângă un stâlp electric ce face joncţiunea între reţeaua principală de alimentare electrică şi o reţea secundară neracordată, iar lângă cadavru, poliţiştii au identificat un bomfaier, cu care, cel mai probabil, acesta avea de gând să taie un cablu de înaltă tensiune ”, a declarat agent principal, Rebeca Ştefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Eugen Stanciu s-a despărţit de soţia sa acum mai bine de opt ani şi locuia singur în pe care a moştenit-o de la părinţii săi. Avea patru copii, doi băieţi şi două fete. Cel mai mic are 22 de ani iar cel mai mare, aproape 31 de ani. Bărbatul a lucrat până acum trei ani de zile, dar a fost disponibilizat în urma unor restructurări la staţia de petrol din localitatea Cobia. Potrivit oamenilor legii, bărbatul niciodată nu a provocat vreun scandal în sat şi nici nu avea cazier. De fapt, aceasta a fost singura sa abatere.

Câţiva vecini care plecau, ieri, spre serviciu, l-au zărit prăbuşit lângă un stâlp de înaltă tensiune, la aproximativ 20 de metri de drumul de acces şi i-au anunţat imediat rudele şi poliţia că este mort.

Acum trupul bărbatului se află la morga Spitalului Judeţean din Târgovişte pentru autopsiere.  Medici urmează să stabilească exact cauzele morţii.