Efectele vinului asupra creierului uman. Un pahar stimulează mai mult decât o problemă de matematică, afirmă un cercetător britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto thechangetrend.com

Consumul de vin roşu are efecte pozitive asupra organismului uman. Dacă proprietăţile sale afrodisiace sunt cunoscute din vechime, se pare că licoarea bahică stimulează creierul mai mult decât o problemă de matematică.

Consumul de vin este un antrenament ideal pentru creier, crede neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale, care spune că mirosul şi gustul vinului declanşează un întreg sistem de procese neuronale.

Iar aceste procese presupun mai multă activitate la nivelul creierului decât atunci când se ascultă muzică sau se rezolvă probleme de matematică, scrie The Independent.

Când băutorul învârte lichidul din jurul gurii, muşchii complicaţi ai limbii sunt puşi să lucreze împreună cu mii de receptori de gust şi mirosa, arată specialistul. Procesul general angajează creierul mai mult decât o muzică bună sau o problemă dificilă de matematică.

Dr. Shepherd a petrecut ani de zile studiind modul în care creierul uman procesează aroma şi spune că cercetările sale arată că gustul este mult mai subiectiv decat s-a crezut anterior.

Proprietăţile vinului roşu

Chiar dacă vinul rosu este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, el nu poate înlocui avantajele exerciţiilor fizice zilnice sau cele ale unei diete bine echilibrate. Însă, consumul moderat de vin roşu poate fi benefic pentru organism.

în timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetătorii sugerează ca 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot de fapt ajuta sănătatea corporală. 

O cană de vin fiert poate fi un ajutor de nădejde în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute, şi poate fi chiar un remediu excelent împotriva răcelii. Celebrul blogger ieşean Costăchel explică de ce este improprie folosirea sintagmei „vin fiert“, care sunt cele mai indicate vinuri pentru a fi consumate încălzite şi oferă două dintre reţetele sale.

Vinul roşu vitamine şi minerale cum ar fi potasiu, fluor, fosfor sau colina.

Consumul moderat ajută la prevenirea bolilor de inimă şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Într-o mai mică măsură vinul conţine acid folic, vitamina B12 şi vitamina C. Vinul prezintă şi alte avantaje. Este bogat în resveratrol, cu dovedite proprietăţi antioxidante.

Mai multe pentru tine:
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Situl istoric „După Ziduri”, distrus după reparațiile Primăriei Brașov? George Scripcaru: „Lucrurile sunt în regulă ca și procedură și etapă”. Ministerul Culturii: „Nu s-a respectat acordul. DJC Brașov a solicitat oprirea de urgență a lucrărilor”
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Peștele ieftin care e mai sănătos decât crezi. Dr. Mihaela Bilic garantează: „Cea mai mare cantitate de acizi grași esențiali”