Două persoane rămase înzăpezite în Munţii Bucegi, la Peştera Ialomiţei, au fost localizate de operatorii 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Coordonatele gps ale turiştilor

O maşină cu doi ocupanţi a rămas, joi, înzăpezită în apropierea Peşterii Ialomiţei, din zona localităţii dâmboviţene Moroeni, iar localizarea s-a efectuat de către operatorii 112, informează STS.

Turiştii nu au ştiut dacă se află în judeţul Prahova sau în Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

"Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgenţă Dâmboviţa le-a transmis un link pe care să îl acceseze şi astfel să le afle coordonatele geografice. După activarea link-ului, informaţiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forţele de intervenţie într-un timp foarte scurt. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul", se arată într-o postare pe Facebook a STS.

STS informează că până la finalizarea implementării soluţiei de localizare AML, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative - link de localizare HTML 5 Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112. 

Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 şi afişarea acestora în platformele informatice.

Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS şi conexiune la internet.