Baschet. Obiectivul CSM Târgovişte pentru LNFB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala mică a Ligii Naţionale de Baschet Feminin este pe jumătate câştigată de campioana ultimelor două ediţii, CSM Târgovişte. Fetele pregătite de Predrag Vasic au jucat cu sufletul în primul meci de la Braşov şi s-au arătat mai hotărâte ca oricând să urce pe podium la finalul acestei stagiuni.

CSM a obţinut 12 titluri  în ultimii 20 de ani, iar clubul ţinteşte măcar locul al III-lea în LNFB, într-un sezon în care a avut ca obiectiv clasarea pe locurile 7-8. 

CSM a dominat autoritar Olimpia pe toată durata partidei. Porchia Green avea 5 aruncări înscrise din tot atâtea încercate după numai câteva minute scurse din joc. Cu o zi de graţie a jucătoarei care a câştigat 3 trofee cu Municipal şi cu experimentata Larisa Toma, şefă în defensivă, echipa noastră a învins în sfertul I cu o diferenţă de 9 puncte, 24-15. 

Elevele maestrului Vasic au menţinut diferenţa şi în sfertul secund. Tabytha Wampler şi Andreea Orosz au ieşit la atac şi până la pauza mare au mărit diferenţa la 13 puncte (38-25). Olimpia s-a apropiat la 5 puncte la finalul actului 3, însă Donica Cosby şi Larisa Toma au marcat pe final, suficient cât să asigure victoria echipei din Târgovişte, scor final 71-56. 

De remarcat în acest meci este evoluţia excelentă a Larisei Toma. Experimentata jucătoare a terminat partida în double-double, cu 14 puncte şi 17 recuperări. Evoluţii solide au avut şi Porchia Green, 16 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 5 intercepţii, dar şi Donica Cosby, cu 17 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă şi 2 intercepţii, desemnată MVP al partidei. 

Meciul al doilea din finala mică se va juca vineri, de la ora 16.30, în Sala Polivalentă!