Suceava: Şoseaua de centură – dictatul prefectului asupra cetăţenilor ce vor fi expropriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua de centură a Sucevei trece prin comuna Şcheia

Sucevenii care au terenuri pe traseul viitoarei variante ocolitoare a municipiului, vor fi expropriaţi, iar lucrările nu vor fi oprite, chiar dacă ei nu sunt de acord cu sumele de bani primite prealabil.

În perioada următoare vor fi verificate schimburile de terenuri şi punerile de posesie care s-au făcut în localitatea Şcheia.

„Cetăţenii trebuie să conştientizeze că merită să facem această investiţie. A bloca lucrările nu este o soluţie. Am avut câteva discuţii la căminul cultural din Sfântu Ilie şi am ajuns la concluzia că oamenii nu ştiu spiritul legii. Partea financiară se discută după expropriere", a precizat prefectul Sorin Arcadie Popescu.

Până acum s-au expropriat deja 237.000 metri pătraţi de teren de pe traseul viitoarei centuri a Sucevei, urmând ca încă 614.000 metri pătraţi să fie transformaţi în şosea. O comisie formată din primarul localităţii, prefect, un reprezentant de la cadastru şi doi jurişti de la CNADNR vor stabili sumele de bani pe care trebuie să le primească cetăţenii care au terenuri ce urmează să fie expropriate.

În cazul în care oamenii vor fi nemulţumiţi de bani, lucrările vor continua, iar o altă comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Tribunalului Suceava şi cetăţenilor din localitate vor reanaliza situaţia. „Oamenii nu trebuie să-şi angajeze avocat", a susţinut prefectul Popescu.

Pentru varianta ocolitoare a municipiului vor fi cheltuite 361 milioane de lei - sumă majorată anul acesta prin hotărâre de guvern. Până acum s-au făcut 12,4 km de drum, reprezentând 40% din lucrare, pentru care s-au investit 110 milioane de lei, o mare parte fiind deja decontată.