Suceava: Accident mortal din vina victimei, cu fugă de la locul faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Accident mortal din vina victimei, cu fugă de la locul faptei

Un tânăr fără permis de conducere, din localitatea Salcea, a accidentat mortal un concitadin după care a fugit acasă sperând că fapta sa va rămâne nepedepsită.

S. Ioan, de 19 ani, fără permis de conducere, se afla la volanul unui autoturism când s-a angajat într-o depăşire. În acel moment l-a surprins şi accidentat mortal pe A. Ilie, de 58 ani, aflat în traversarea neregulamentară a drumului.

Accidentul a avut loc ieri, la orele 18.00, pe strada Morii din oraşul Salcea, iar tânărul conducător auto fără permis a părăsit locul faptei.

După accident, autorul s-a deplasat la domiciliu, unde a fost identificat ulterior, iar autoturismul implicat a  fost găsit în garajul locuinţei prezentând avariile produse în urma accidentului.

Conducătorul auto nu purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.    

Pe numele lui S. IOAN a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi cu alcoolemie peste limita legală”.

Urmează ca astăzi, 28 august, vinovatul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.