Primăria Suceava vrea să ofere stadionul oraşului unei firme care va construi o Sală Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Areni din Suceava

Stadionul „Areni” din Suceava va deveni în scurt timp istorie. Conducerea Primăriei Suceava a anunţat că este în căutarea unui investitor care să se implice în ridicarea unui complex sportiv nou.

Acesta ar urma să fie construit la intrarea în municipiul Suceava, dinspre Fălticeni, pe o suprafaţă de 12 hectare de teren. În primă fază ar urma să se ridice o Sală Polivalentă, iar mai apoi un alt stadion de fotbal, precum şi bazine de înot olimpice. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat că firma care se va implica în acest proiect va primi în schimb actualul stadion al oraşului.

Peste un milion de lei de la Guvern pentru cinci săli de sport din județ

„Vom aştepta în zadar să ni se dea bani pentru acest proiect, indiferent de ce Guvern ar fi. Trebuie să ne îndreptăm către parteneriatul public privat. Din fericire, sunt nişte solicitări în acest sens. Dar nici un privat care vine la Suceava nu vine să facă acte de caritate. El trebuie să îşi amortizeze investiţia, ori acest lucru nu se poate doar tăind bilete la intrare”, a declarat Ion Lungu.

Pentru realizarea Sălii Polivalente sunt necesari aproximativ 17 milioane de euro, pentru realizarea unui nou stadion ar fi necesari alţi 20 de milioane de euro, în vreme ce pentru realizarea întregului complex sportiv investiţia ar fi de minim 50 de milioane de euro.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.