Oul-gigant, mutat în Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Oul lui Flutur“ a atras multe critici după ce a fost instalat

Oul uriaş din centrul Sucevei, care a fost omologat anul trecut drept cel mai mare ou de Paşte, va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean.

Decizia de a muta oul-gigant, confecţionat din fibră de sticlă, a fost anunţată de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, care a explicat că centrul oraşului va intra în această primăvară în reabilitare. Mai exact, Primăria îşi propune să repare zona pietonală, să construiască o parcare subterană şi să refacă faţadele imobilelor.


La Muzeul Satului Bucovinean, acolo unde va fi mutat oul se mai găseşte un complex arhitectural alcătuit din mai multe case, un han, o moară şi o biserică, toate din lemn. Acestea au fost aduse din diferite zone ale judeţului şi amplasate pe o suprafaţă mai mare de teren situată aproape de Cetatea de Scaun. Oul înregistrat pe site-ul Academy of World Records este învelit cu o folie autocolantă, cu motive tradiţionale bucovinene şi cu semnul în formă de cruce, edilii sperând că până de Paşte oul să fie integral pictat.