Casiera unei case de schimb valutar din Gura Humorului, înşelată cu 2.600 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La casa de schimb din Gura Humorului s-a prezentat un bărbat necunoscut, care s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate, solicitând schimbul sumei de 5.000 de euro.

Ieri, la ora 15.40, Otilia D., de 26 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, casieră la o casă de schimb valutar din Gura Humorului a sesizat faptul că a fost înşelată de un client.

Astfel, la casa de schimb s-a prezentat un bărbat necunoscut, care s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate, solicitând schimbul sumei de 5.000 de euro. În urma tranzacţiei casiera a constatat că a fost înşelată cu 2.600 de euro.
 
Bărbatul a dat casierei, pe rând, suma de 4.950 euro, în bacnote de 50, 10 şi 5 euro, iar când casiera i-a spus că lipsesc 50 de euro acesta a solicitat banii şi i-a tras înspre el cu sertarul mobil. Şi-a însuşit parte din ei, pe care i-a băgat în buzunarul pantalonilor cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă a scos din buzunar 50 de euro în bacnote de 5 euro, pe care i-a pus în sertarul mobil şi l-a împins casierei. Aceasta a luat banii, nu i-a mai numărat şi a înmânat persoanei respective contravaloarea în lei a sumei de 5.000 euro, fără a solicita actul de identitate şi a emite documentul de schimb valutar“, a explicat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Imediat după efectuarea schimbului valutar, în punctul de lucru a intrat un alt bărbat, care a solicitat schimbul sumei de 50 euro, fără solicitarea documentelor de identitate.

Potrivit poliţiştilor, în timpul schimbului celor 5.000 de euro, persoana care a schimbat cei 50 euro a aşteptat în faţa casei de schimb cu încă doi tineri, existând suspiciuni că aceştia erau împreună.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune“.