Terorizaţi de gunoiul de sub fereastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul restaurant Taverna a devenit focar de infecţie. Oamenii din blocul vecin sunt deranjaţi de mizeria adunată acolo. Imobilul în care, până în 1998, funcţiona cunoscutul restaurant din Slobozia, s-a transformat într-o ghenă de gunoi. 

Locatarii blocului în spatele căruia se află imobilul sunt disperaţi şi se tem că s-ar putea îmbolnăvi oricând. La mijlocul anilor '90, în clădirea care astăzi a devenit o ruină a funcţionat restaurantul Taverna. Pentru că avea datorii la bănci, admistratorul a fost nevoit să renunţe la această afacere. A pus lacătul pe uşă şi a plecat în strainătate cu familia.                                                  

La mai bine de 15 ani, clădirea se află în paragină. Din restaurant a fost transformată în groapă de gunoi, spre disperarea oamenilor care locuiesc în blocul D1, lângă care a fost ridicată construcţia.

Locatari revoltaţi
În zonă îşi fac veacul câinii vagabonzi şi şobolanii. Oamenii stau cu frica în sân că ar putea să se îmbolnăvească, atât ei cât şi copiii lor. Mai mult decât atât, ei reclamă şi faptul că, noapte de noapte, cerşetorii care umblă pe strazile Sloboziei îşi fac veacul aici şi provoacă scandal.

„Am auzit că şi homosexualii se întâlnesc printre gunoaie să se pupe şi fac urât dacă ne luam de ei“, spune revoltat Claudiu Constantin (53 de ani). „Boschetarii au dat foc de era să sărim cu toţii în aer. Aşa ceva nu este posibil“, adaugă pensionarul revoltat. Fără loc de joacă în zonă, copiii din bloc îşi petrec timpul liber printre gunoaie. Clădirea este un adevărat pericol pentru ei.

„Aflaţi într-un stadiu deplorabil, pereţii imobilului ar putea cădea în orice clipă, şi să-i prindă sub dărâmături“, este de părere Vasile Zaharescu (33 de ani). În anul 2007, administratorul blocului a strâns semnături de la toţi locatarii şi a trimis o înştiinţare către Primăria Municipiului Slobozia, ca imobilul să fie demolat, iar pe terenul care îl împrejuieşte să fie amenajate locuri de parcare.

Primăria l-a dat în judecată pe fostul patron pentru că nu îşi respectase clauzele contractuale prevăzute în contractul de concesiune pentru teren. Procesul a început în anul 1998.

„În 2008 am avut câştig de cauză din partea instanţei. Vom face câteva locuri de parcare acolo“, a declarat Alexandru Stoica, viceprimarul municipiului Slobozia. Lucrările sunt programate să înceapă luna viitoare.