Şapte bărbaţi, prinşi băuţi la volan. Unul dintre şoferi avea 1,09 alcoolemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane sunt cercetate de poliţiştii rutieri din judeţul Ialomiţa pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice. Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate de aparatul etilotest fiind cuprinse între 0,43 şi 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, trei dintre aceştia fiind conduşi la unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

A refuzat recoltarea de probe biologice

Unul dintre conducătorii auto depistaţi, un bărbat de 38 de ani, din comuna Sărăţeni, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat, având montate plăcuţe false de înmatriculare. Alţi doi bărbaţi de 42 şi 49 de ani, din judeţul Iaşi, respectiv municipiul Urziceni, au refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, deşi emanau halenă alcoolică. 

                                                             

Un alt şofer, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Stelnica, a fost oprit pentru control de către poliţişti, în timp ce conducea un tractor agricol ce tracta două remorci, pe raza localităţii Borduşani. Una dintre remorci nu figura ca fiind înmatriculată sau înregistrată. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Vă recomandăm şi:

Un şofer din Belciugatele, cercetat penal pentru că a refuzat testarea pentru alcoolemie

Şofer cu 1,08 alcoolemie, la volan. Bărbatul a fost prins la un control de rutină în trafic

Şofer la un pas de comă, reţinut: avea 1,60 g/l alcool pur în sânge

Tânăr fără permis, aproape de comă la volan. Bărbatul avea o alcoolemie de 1,48

Viteza şi alcoolul fac victime. Doi tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi într-un cumplit accident la Tonea