Şofer cu 1,08 alcoolemie, la volan. Bărbatul a fost prins la un control de rutină în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a ales cu dosar penal FOTO Adevărul
Bărbatul s-a ales cu dosar penal FOTO Adevărul

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost prins de poliţişti la volan având o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul iresponsabil s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.


Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au prins un bărbat care conducea un autovehicul, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În seara de 20 iulie, oamenii legii l-au depistat pe suspect la volan. La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus de poliţişti la Spitalul Lehliu Gară unde i-au fost prelevate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. El este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii atrag atenţia ututor şoferilor că, potrivit legii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. De asemenea, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”.
 

Vă recomandăm şi:

Şofer la un pas de comă, reţinut: avea 1,60 g/l alcool pur în sânge

Tânăr fără permis, aproape de comă la volan. Bărbatul avea o alcoolemie de 1,48

Viteza şi alcoolul fac victime. Doi tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi într-un cumplit accident la Tonea

Şoferul băut care transporta călători pe ruta Călăraşi-Bucureşti, reţinut. Tânărul iresponsabil avea o alcoolemie de 0,90 g/l alcool pur în sânge

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite