Furturile din locuinţe sau în spaţii aglomerate, tema discuţiilor în cea de-a patra zi a Săptămânii Prevenirii Criminlităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiuni preventive organizate în judeţul Ialomiţa FOTO IJP Ialomiţa

Ieri a fost ziua activităţilor menite să prevină infracţiunile contra patrimoniului. Poliţiştii ialomiţeni au organizat activităţi prevenitive în gări, pieţe, zone publice aglomerate, la blocurile de locuinţe şi întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Pe raza întregului judeţ, poliţiştii au organizat acţiuni stradale de informare a cetăţenilor privind protejarea bunurilor personale: locuinţă, gospodării, autoturisme, obiecte personale precum şi despre modul în care aceştia trebuie să procedeze când sunt victime sau martori ai unor infracţiuni.

Astfel, poliţişti de prevenire, proximitate şi de la transporturi i-au informat pe călătorii din gări cu privire la consecinţele unui comportament neglijent, despre cum să îşi protejeze bunurile personale atunci când călătoresc, în spaţiile publice aglomerate, punând accent pe importanţa propriei atitudini în prevenirea infracţiunilor de furt.

Ziua a fost completată de întâlnirile cu reprezentanţii unor asociaţii de proprietari, pe tema prevenirii furturilor din locuinţe şi pentru prevenirea infracţiunilor de înşelăciune.

Poliţiştii de la posturile rurale de poliţie au desfăşurat acţiuni de informare privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţilor