Controale ANSVSA la patiserii, brutării şi depozite de legume şi fructe. Neregulile au fost amendate cu 18.200 de lei
0Amenzi în valoare de 18.200 de lei au fost aplicate de inspectorii sanitar-veterinari înruma controalelor efectuate în unităţile de morărit şi panificaţie, a ltor produse alimentare, a băuturilor răcoritpare şi alcoolice, precum şi în cele de depozitare a seminţelor, legumelor din fructelor din judeţul Ialomiţa.
În cursul lunii martie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 9.854 de controale.
Verificîrile au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel naţional, au fost aplicate 132 de amenzi în valoare de 479.200 de lei. În judeţul Ialomiţa s-au aplicat amenzi în valoare de 18.200 lei. Conform ANSVSA, s-a constatat că nu s-au înlocuit toate pânzele uzate ale predospitorului, una din benzile maşinii de modelat este uzată şi nu au fost respectate normele sanitar veterinare privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, vitrine, lăzi congelator neigienizate.
Au fost descoperite produse neconforme neevacuate dintre cele conforme. În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.