Al treilea caz de infecţie cu coronavirus, confirmat în Ialomiţa. Pacienta, o tânără de 18 ani, s-a plimbat prin două judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Ialomiţa a fost confirmat cel de-al treilea caz de infecţie cu coronavirus. Este vorba despre o tânără, din judeţul Călăraşi, care locuia alături de prietenul ei în comuna ialomiţeană Raşi. Fata s-a plimbat prin două judeţe, fără să anunţe autorităţile că vine dintr-o zonă de risc. Mai mult, nu s-a autoizolat la domiciliu.

Conform autorităţilor locale, fata se întosese recent din Anglia. În ultimele zile s-a simţit rău şi s-a prezentat la spital, iae restele de laborator au confirmat infecţia cu coronavirus. Pacienta a fost transportată la Institutul Matei Balş din Capitală.

Tânăra s-a întors în România, din Anglia, pe 15 martie şi nu s-a autoizolat la domiciliu. Când a ajuns în ţară ea nu prezenta simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. Apoi, a plecat din judeţul Călăraşi şi a ajuns la Raşi, în Ialomiţa, acolo unde locuia împreună cu prietenul său. La scurt timp a început să aibă simptome şi a sunat la 112, acuzând dureri de cap, febră şi tuse. În urma analizelor efectuate, joi, 19 martie 2020, s-a confirmat faptul că aceasta are infecţie COVID-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa precizează că la nivelul judeţului sunt în izolare la domiciliu 447 persoane, iar alte 33 se află în Centrul de carantină.