Rezultate Bacalaureat 2012-OLT. Doar 5% dintre “reclamanţii” BAC-ului au reuşit să promoveze după publicarea rezultatului contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou semn al dezastrului de la bacalaureatul derulat în judeţul Olt în acest an. Doar o foarte mică parte dintre cele peste 1.274 de contestaţii depuse de candidații din judeţul Olt au fost rezolvate favorabil, astfel că procentul de promovare a crescut în județ de la 29,80%, la 31,28%%. Majorarea este de nici măcar un procent şi jumătate.

Doar 1,48% a "câştigat” judeţul Olt la promovarea examenului de bacalaureat după rezolvarea contestațiilor, astfel că procentul final la prima sesiune iunie-iulie de BAC din acest an a ajuns la 31,28 %.

La sesiunea de examen care tocmai s-a încheiat s-au înscris 4.798 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ, dintre care 425 nu s-au prezentat, iar şase au fost eliminaţi. Rezultatele finale după contestaţii arată că, dintre cei 4.373 elevi care au susţinut examenul, au promovat 1.368, în vreme de 2.999 a trebuit să se recunoască “învinşi” de bacalaureat, cel puţin deocamdată.

"În urma recorectării lucrărilor elevilor care au solicitat acest lucru, numărul elevilor promovaţi a crescut de la 1.303, la 1.368. Restul de 2.999 elevi sunt declaraţi respinşi", a afirmat inspector şef al IŞJ Olt, Nicolae Drăghici. De menţionat că, după rezultatul contestaţiilor afişat vineri - 13 iulie, deşi 382 de elevi au reuşit să obţină o notă mai mare decât cea iniţială, acest lucru nu a fost de natură să îi ajute pe toţi ca să promoveze examenul de bacalaureat, doar 65 dintre ei reuşind acest lucru.

Vedeţi AICI rezultatele finale după contestaţii!

Elevii care nu au promovat examenele din prima sesiune a Bacalaureatului 2012 mai au o şansă la toamnă. Probele scrise la a doua sesiune încep pe 27 august, cu examenul la Limba şi literatura română, iar primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Calendarul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului:

16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română
28 august: Proba scrisă la limba maternă
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării
2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum şi multe alte ştiri şi evenimente legate de acest examen.