Romgaz a pierdut dividente de 18 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Proprietatea a câştigat săptămâna aceasta în instanţă, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dreptul de a beneficia de un procent de 15% din dividendele Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz Mediaş S. A., aferente anului 2005.

CITEŞTE ŞI:

Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu Romgaz pentru donaţia de 400 de milioane de lei către bugetul de stat

Decizia a fost luată miercurea aceasta şi obligă practic Romgaz să plătească Fondului Proprietatea dividente în cuantum total de 18.510.458 de lei, ca urmare a repartizării profitului net pentru anul 2005. De menţionat faptul că anul 2005 este anul în care Fondul Proprietatea a devenit acţionar al societăţii naţionale cu sediul în Mediaş. Reprezentanţii Romgaz au anunţat că vor lua o poziţie publică oficială în în scurt timp.

Proces din 2008

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este irevocabilă şi chiar a modificat în întregime hotărârea pronunţată în apel de Curtea de Apel Alba Iulia în luna decembrie a anului trecut. Procesul Fondului Proprietatea împotriva SNGN Romgaz a început în vara anului 2008. “Prin decizia din această săptămână, instanţa supremă a pus astfel capăt unei dispute legale întinse pe parcursul a trei ani”, arată într-un comunicat de presă şi echipa de avocaţi care a câştigat procesul, respectiv ”Tucă, Zbârcea & Asociaţii”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Mai multe pentru tine:
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. El este inculpat într-un dosar de mită și trafic de influență
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”