Drumul Sibiu-Agnita a fost finalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Sibiu-Agnita, după modernizare - SURSA FOTO: Consiliul Judeţean Sibiu

Lucrările la cei aproximativ 50 de kilometri de drum judeţean au fost finalizate, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Până la actualele lucrări de reabilitare, drumul judeţean nu mai fusese modernizat niciodată de la asfaltarea lui (realizată în anii ’70),  lucrările efectuate înaintea începerii proiectului fiind doar reparaţii.

În cadrul lucrărilor, au fost reabilitaţi aproximativ 50 de kilometri de drum judeţean, au fost amenajate 71 de ieşiri în drumuri laterale, 6 intersecţii, 2 parcări şi 15 staţii de autobuz, au fost ridicate 3 poduri noi, alte 2 au fost reabilitate, s-au montat peste 400 de indicatoare rutiere şi peste 7.000 de parapeţi.

“Vreau să-i felicit pe coordonatori. Este cel mai important proiect care deschide economic şi turistic zona Văii Hârtibaciului”, a spus Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Valoarea totală a proiectului a fost de 49.862.749 lei fără TVA, din care valoare totală eligibilă nerambursabilă 48.690.923,68 lei fără TVA.