Chivulete i-a făcut pe sibieni să plângă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul Petrolul - Voinţa Sibiu, 4-1, l-a readus în centrul atenţiei pe arbitrul Chivulete. Nu pe Florin, tatăl, care şi-a câştigat reputaţia de „folclorist", într-un scandal cu Ceahlăul, ci pe fiul, Andrei. 

Tânărul central, în vârstă de 25 de ani, a făcut praf partida de pe stadionul „Ilie Oană". A dictat două eliminări, ambele împotriva oaspeţilor şi ambele eronate, dar şi trei penalty-uri, dintre care unul foarte uşor. Maniera în care Chivulete a condus meciul i-a exasperat pe sibieni, care au vrut să părăsească terenul după ce arbitrul a acordat, de această dată corect, penalty-ul din care s-a stabilit scorul final. „Nu vreau să discut despre ce s-a întâmplat la meci", a spus, ieri, centralul. Nici noul şef al arbitrajului, Ion Crăciunescu, n-a vrut să lămurească ce pedeapsă va primi centralul. „Eu sunt o persoană liberă, abia de mâine (n.r. - astăzi) intru în atribuţii la Comisia Centrală a Arbitrilor. Nu pot vorbi despre Chivulete", a comentat Crăciunescu.

Antrenorul sibienilor, Alexandru Pelici, a dezvăluit cum au reacţionat elevii săi după finalul meciului. „Jucători de 30-32 de ani plângeau în vestiar! Dacă am ajuns în Liga I, nu înseamnă că trebuie să fim carne de tun", a afirmat Pelici. Acesta l-a înţepat pe Răchită, după ce tehnicianul Petrolului a ironizat reacţiile nervoase ale sibienilor din timpul partidei. „Fair-play-ul a dispărut! Domnul Răchită are probleme de memorie. Noi am fost invitaţi la un baraj, nu direct în Liga I. El să nu uite că publicul ploieştean ne-a aplaudat la final", a afirmat Pelici.

Marile greşeli ale lui Chivulete

Minutul           Ce a dictat                  Decizia corectă
31                   Eliminare Bunea    Trebuia doar „galben"   
51                 Penalty Petrolul şi    Doar 11 metri, nu şi
                          eliminare Miron    cartonaş roşu
60                      Penalty Voinţa    Nu trebuia 11 metri