Campanie online pentru familiile despărţite de pandemie: Dorul de casă poate fi îndulcit de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă din lume, dacă ne raportăm la numărul populaţiei, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), comandat de Ministerul de Externe al României. Totodată, ţările în care s-au îndreptat cei mai mulţi români sunt Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii etc.

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diaspora din lume, dacă ne raportăm la numărul populaţiei, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), comandat de Ministerul de Externe al României. Totodată, ţările în care s-au îndreptat cei mai mulţi români sunt: Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii etc.

O mare parte dintre aceştia simt lipsa prietenilor, familiilor din România, iar acest sentiment s-a accentuat şi mai tare în contextul pandemic actual, context care nu le-a permis să călătorească, să revină în ţară, prin prisma restricţiilor impuse de ţările de adopţie. Crăciunul sau Paştele reprezentau tocmai momentele-cheie ale anului, de reîntregire.

Pe acest fond, tocmai pentru a păstra vii emoţia şi conexiunea, în rândul românilor de pretutindeni, platforma RUA (platforma Românii Uniţi Acasă) a lansat, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, campania „Un gând bun, din România”. Prin această iniţiativă, românii din ţară sunt invitaţi să transmită un mesaj cât mai personal, un gând bun, rudelor, prietenilor plecaţi în toată lumea. Platforma RUA completează această surpriză, cu un pachet cu produse traduse, astfel încât beneficiarii, românii din Diaspora, să sărbătorească Sărbătorile de Paşti, exact ca acasă: cu un cozonac, un ou roşu sau o zacuscă.

Dan Negru s-a alăturat campaniei RUA pentru Diaspora

Este prima campanie a brandului RUA, o platformă online care îşi propune să promoveze conceptul de unitate, în rândul românilor din toată lumea. Celebrul om de televiziune Dan Negru este vocea campaniei şi primul ambasador RUA: https://www.facebook.com/rua.romania/videos/733474903965018.

„Prin proiectul RUA ne dorim să construim o ţară online, în care românii de pretutindeni să se simtă acasă; pentru că acasă nu este un loc, acasă este o stare de spirit. Acest sentiment de unitate am dorit să îl transmitem şi prin prima noastră campanie online „Un gând bun din România”, românilor din Italia, Spania, Germania, Belgia, Austria etc. Dorim să facem cunoscute iubirea şi dorul, sentimente pe care le simţim de atâta amar de vreme, în special cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti”, Cezar Sigmirean, brand manager RUA

Sute de pachete au ajuns la români din Italia, Spania, Germania, Franţa, Portugalia Danemarca, Austria, Belgia, Olanda etc., prin Fan Courier, care a ales să susţină întreaga iniţiativă a brandului RUA.

Mai multe pentru tine:
Hidrocentrala Porţile de Fier III ar putea avea un impact semnificativ asupra mediului şi navigabilităţii
Scandal într-o școală din Târgu Jiu. Elevii dintr-o clasă pregătitoare refuză să mai meargă la cursuri din cauza unui coleg agresiv
Un bărbat căruia i s-a extirpat din greșeală un plămân are de primit despăgubiri de 150.000 de euro de la Institutul Marius Nasta. Beatrice Mahler: „nu sunt fonduri”
Tragedie în sport: a murit David Wilkie
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Povestea fostului elev, acum profesor, care a fost arestat că a răspândit manifeste anticomuniste. După eliberare, s-a angajat ca salahor
Un gigant german deschide o fabrică în România și angajează circa 700 de oameni
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
A fost stabilită cauza morții bebelușului în vârstă de o lună, adus în stop cardio-respirator la Spitalul de Urgență Târgu Jiu
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Schimbările ce vor avea lor din luna iulie pentru asociațiile de proprietari. Semnătura de care vor avea neapărat nevoie începând cu această dată