VIDEO Captură record de țigări. Contrabandiștii, alungați în Ucraina de o împușcătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de colete ce conţineau 148.500 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 645.000 lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră de la Negrești-Oaș în cadrul unei acțiuni în care s-a tras și un foc de armă.

Azi dimineață, în jurul orei 2, mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un TIR au fost reperate de doi polițiști de frontieră din Negrești-Oaș, județul Satu Mare, în zona localității Cămărzana, în apropiere de frontiera cu Ucraina. Polițiștii de frontieră au tras și un foc de avertisment, după ce suspecții le-au ignorat somațiile verbale.



Speriați de împușcătură, bărbaţii au abandonat coletele și s-au împrăștiat, majoritatea retrăgîndu-se pe teritoriul Ucrainei. Polițiștii au reușit să dea de urma unui singur contrabandist, un cetăţean ucrainean, care s-a ascuns într-o livadă aflată în apropiere.
Autoritățile de frontieră române și cele vecine vor continua cercetările în comun. Poliția de frontieră din Ucraina a anunțat că a descoperit la fața locului mai multe urme şi indicii care ar putea duce la identificarea și reținerea contrabandiștilor. Dacă vor fi prinși, aceștia vor fi acuzați de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă. Țigările au fost confiscate. Captura de țigări este cea mai mare depistatăde polițiștii de frontieră din județ de la începutul anului.