Noul Mers al Trenurilor. Prima cursă Satu Mare – Constanța pornește duminică dimineață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul mers al trenurilor intră în vigoare de duminică

Odată cu intrarea în vigoare a Noului Mers al Trenurilor, sătmărenii vor putea călători direct spre Constanța. Până în prezent, singurul tren direct spre Litoral era trenul „Liviu Rebreanu”, care circula exclusiv în sezonul estival.

Legătura directă între Satu Mare și Constanța este noutatea din noul mers al trenurilor, care intră în vigoare de duminică. Primul tren spre Constanța va pleca din Gara de Nord Satu Mare la ora 4.43 și va ajunge la destinație la ora 22.44, după aproximativ 18 ore de călătorie. Sătmărenii care și-au rezevat bilete anticipat au plătit pentru o călătorie la clasa a doua 107 lei. Costul unui billet la clasa I a fost 163,90 de lei.
Mai ieftin doar până la miezul nopții
De duminică, tarifele vor suferi modificări. „La Agenția de voiaj CFR Satu Mare avem doar prețul actual al biletelor, conform vechiului plan tarifar. Biletele vândute anticipat au intrat în vechiul plan tarifar, însă de duminică, prețul călătoriilor va suferi modificări. Acestea nu vor fi însă majore” a declarat o angajată a agenției CFR Satu Mare.
Florica Codrean, vânzătoare la una dintre casieriile din Gara de Nord Satu Mare, afirmă că prețul biletelor pe ruta Satu Mare – Constanța va fi majorat după miezul nopții. La clasa a doua, călătoria Satu Mare – Constanța va costa 126 de lei, iar la clasa I – 186,2 lei.  
Noul mers al trenurilor înlocuiește denumirile de Accelerat, Rapid şi Personal cu Intercity (IC), InterRegio (IR), respectiv  Regio (R), din necesitatea alinierii transportului feroviar de călători la normele legislației europene.