A şaptea zi de proteste a scos în stradă şi singurul susţinător PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatara a apărat sediul PSD - foto: A. C

A şaptea zi de proteste a scos în stradă doar aproximativ 200 de persoane dar şi pe primul susţinător public al Guvernului, o femeie. Protestul nu a degenerat când cele două părţi s-au întâlnit.

Protestul organizat în seara zilei de luni la Satu Mare a fost mult mai timid şi mai restrâns decât cele din weekend. Doar aproximativ 200 de persoane au răspuns prezent de această dată, faţă de cele aproape 2000 care au fost duminica şi chiar mai mult de atât vineri şi sâmbătă seara.

Lumea s-a strâns greu în Pasajul Corneliu Coposu, de unde au început scandările. S-a mărşăluit spre sediul PSD, acolo unde protestatarii au avut parte de o surpriză. Primul susţinător public al celor de la PSD şi-a făcut apariţia la protest şi s-a postat pe unul din pervazurile geamurilor de la parter, unde a afişat un banner de susţinere pentru social democraţi.

„Respectaţi votul meu şi al încă 3.599.999 români! Susţin Guvernul.”, a fost mesajul afişat de femeie, care a venit însoţită de un câine masiv la proteste. Lucrurile nu au degenerat, protestatarii acceptând diferenţa de opinii, astfel încât nu s-au soldat agresiuni de nici un fel.

Deşi puţini şi uzi până la piele din cauza ploii mprunte, protestatarii nu s-au dat bătuţi şi şi-au continua protestul pe traseul clasic, pe la Palatul Justiţiei şi pe la sediul ALDE, cu singura diferenţă că de această dată a fost mai scurt ca şi întindere în timp.